Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київська міська рада звернулась до дипломатичних місій та представництв міжнародних організацій щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських іграх та Азійських іграх

09 лютого 2023 року, 18:07

Київська міська рада звернулась до дипломатичних місій, представництв міжнародних організацій, розміщених на території міста Києва та міст-побратимів міста Києва щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських іграх та Азійських іграх. Таке звернення було прийнято сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради.

За словами заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, майже всі російські спортсмени виступають на Z-парадах та виправдовують російську агресію.

«За майже рік війни понад 220 українських спортсменів, які стали на захист країни, загинули в боротьбі за вільне майбутнє. Збройна агресія рф призвела до масових руйнувань спортивної інфраструктури України. Внаслідок війни постраждало понад 320 спортивних об’єктів, із них 87 знищені повністю або частково. Зокрема, зруйновано стадіон «Металіст» у місті Харків, спортивний комплекс «Авангард» у місті Київ, навчально-спортивний центр у місті Чернігів, басейн «Нептун» у місті Маріуполь на Донеччині, Льодовий палац спорту у місті Сєвєродонецьк на Луганщині, стадіон «Чемпіон» у місті Ірпінь на Київщині, а також численні спортивні об’єкти на тимчасово окупованих територіях. Про яке гасло «Спорт поза політикою» можна говорити тоді, коли мітинги путіна збирають спортивну еліту росії. Врешті-решт, починаючи із стародавньої історії Олімпійських ігор – будь-яка війна на цей час припинялась. Чи припинить росія та білорусь ракетні атаки на території України, знищувати цивільні об’єкти, мирне населення, житлові будинки на час Олімпійських ігор? Я думаю, це питання риторичне», – підкреслив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради зазначив, що за минулий рік у Києві повітряна тривога тривала понад 30 календарних днів. Уявіть собі, що діти 30 днів були в укриттях, боячись, що російські ракети, випущені з території білорусі, вцілять в їх житловий будинок, руйнуючи їх кімнату, знищуючи їх іграшки, забираючи їх життя.

«І якщо світ не сприймає росію як державу-терориста, не знаю, які ще умови потрібні для такого сприйняття. Чи не вистачає ракет, які влучили в житлові будинки Дніпра та Краматорська, Києва та Харкова, Одеси, Миколаєва та інших міст нашої країни. Що це, якщо не тероризм?! росія та білорусь не мають жодного права виступати на Олімпійських іграх під будь-яким прапором, оскільки будь-який прапор, який буде у них в руках – омитий кров’ю дітей, які загинули в Україні. І кожен, хто дозволить нести цей прапор, має подивитися на свої руки, побачити на них червону кров українських дітей. Ми закликаємо дипломатичні місії та представництва міжнародних організацій висловити рішучу позицію Міжнародному олімпійському комітету, національним олімпійським комітетам країн світу та міжнародним спортивним федераціям щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських іграх та Азійських іграх до завершення збройної агресії російської федерації проти України», – додав Володимир Бондаренко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]