Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київська влада підтримує постраждалих від будівельної афери – Олександр Спасибко

08 вересня 2016 року, 18:29

Київська влада підтримує постраждалих від будівельної афери та пропонує алгоритм легалізації даного будівництва та введення його в експлуатацію законним шляхом.  Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко на виїзній інспекції об’єкту незаконної забудови – ЖК «Перлина Троєщини» на вул. Закревського, 42-А.

Об’єкт також відвідали заступник голови КМДА Петро Пантєлеєв, керівники профільних департаментів КМДА та представники комунальних служб.

 «Сьогодні ми інспектуємо скандальний об'єкт – ЖК «Перлина Троєщини», по якому зараз ведеться кримінальне провадження.  Цей будинок збудовано без належних дозвільних документів. Київська влада вже два роки попереджає киян про можливі махінації з будівництвом. Для цього розроблено сайт моніторингу, який інформує про наявність дозволів на кожне столичне будівництво. Але зараз в цьому житловому комплексі 850 постраждалих», – розповів Олександр Спасибко.

Він звернувся до мешканців будинку, які вже створили ОСББ для захисту власних прав, із закликом об’єднати зусилля і вислухати поради і пропозиції місцевої влади про те, як краще вийти із цього становища.

«Хочу вас запевнити, що Віталій Кличко взяв це питання під особистий контроль. За його дорученням ми проводимо виїзну нараду та викликали всі служби. Київська міська влада не залишить інвесторів недобудованого житла в біді», – зауважив Олександр Спасибко.

За його словами,  сьогодні було намічено короткострокову і довгострокову перспективи. Основне короткострокове завдання по цьому об’єкту – пережити зиму, щоб люди були з теплом, водою та усіма комунікаціями. Дано доручення енергопостачальній компанії  підключити ці будинки по тимчасовій схемі. Після цього  будуть реалізовані довгострокові задачі.

«Люди, що інвестували в цей об’єкт, об’єдналися в ОСББ, створили юридичну особу, а ми роз’яснили їм, яким чином їм приймати участь у розробці ДПТ, як міська влада допоможе їм у відведенні земельної ділянки та отриманні всіх необхідних дозвільних документів. Дуже важливою є роз’яснювальна кампанія серед мешканців, ми маємо донести всім постраждалим інвесторам, який є конкретний алгоритм подальших дій для того, щоб добудувати будинок, легальним шляхом ввести його в експлуатацію та експлуатувати його законно», – підкреслив Олександр Спасибко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]