Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київські ОСББ мають нову можливість отримати гранти на утеплення у рамках Програми фінансування енергоефективності «IQ energy» (+відео)

01 червня 2018 року, 12:38

Київська міська державна адміністрація спільно із Програмою «IQ energy» (проект Європейського банку реконструкції та розвитку) представили столичним ОСББ нові можливості для отримання грантів на впровадження заходів із енергозбереження. Новий кредитний продукт розроблений одним із партнерів програми «IQ energy» – ОТП Банк при підтримці банків-партнерів ЄБРР, спрямований на фінансування широкого спектру енергоефективних заходів. Про це йшлося під час тематичного семінару, який пройшов днями у Києві.

Представники Програми «IQ energy» повідомили, що ОСББ, які візьмуть кредити на впровадження енергозберігаючих заходів від банків-партнерів і відповідатимуть критеріям участі у програмі, зможуть отримати компенсацію для покриття суми кредиту. Розмір компенсації для ОСББ по програмі «IQ energy» складає 40% від суми кредиту/інвестицій. Відповідне грантове фінансування надано на ці цілі Східноєвропейським фондом енергоефективності та довкілля (E5P), найбільшим вкладником якого є Європейський Союз. У програмі «IQ energy» також використовуються кошти технічного співробітництва, надані Шведським агентством міжнародного співробітництва у сфері розвитку (Sida).

На сайті програми розташований каталог із більш ніж 5500 енергоефективних товарів і технологій, які можна придбати та впровадити у рамках Програми.

«Для ОСББ доступні всі товари та технології, представлені у каталозі. Крім того, за запитом представників ОСББ інженерами програми будуть розглянуті й відсутні у каталозі енергоефективні рішення у рамках наявних категорій», – пояснила керівник Програми «IQ energy» Оксана Булгакова.

Представник одного із банків зазначила, що компенсація поширюється не тільки на основну категорію, але й на послуги монтажу, а також супутні матеріали, за умови їх придбання у кредит у банку-партнера Програми «IQ energy». Компенсацію виплачують у євро на банківський рахунок позичальника у банку, у якому було взято кредит. Пріоритет віддаватиметься комплексними рішеннями щодо тепломодернізації багатоквартирних будинків.

«Також Програмою «IQ energy» можна скористатись у поєднанні з міською програмою співфінансування енергоефективних заходів у житлових будинках ОСББ (70/30)», – наголосив заступник керівника Програми «IQ energy» Володимир Шимкін.

Начальник управління розвитку житлово-комунального господарства Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Віра Радченко висловила вдячність Програмі «IQ energy» за нові, вигідні можливості для київських ОСББ.

«Міська влада вбачає неабиякі перспективи у впровадженні Програми «IQ energy», у Києві є багато активних ОСББ, які використовують всі можливі способи для того, аби зробити свої будинки енергоефективними, тому місто налаштоване на плідну співпрацю у цьому напрямку аби спільними зусиллями досягати бажаних результатів», – зазначила Віра Радченко.

Детальна інформація про програму «IQ energy» доступна на сайті цього проекту: http://www.iqenergy.org.ua/.

 

Семінар із питань енергомодернізації багатоповерхівок за сприяння ЄБРР

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]