Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київські школярі захищатимуть честь міста на всеукраїнській грі «Сокіл»(«Джура»)

14 серпня 2017 року, 14:51

Із 13 до 24 серпня київські школярі візьмуть участь у дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»). На всеукраїнському етапі Київ представлятиме рій «Дніпро», який вже відбув до села Ватутіне Харківської області.

«Важливою складовою освітнього процесу столиці є національно-патріотичне виховання. Усвідомлюючи, що по підручнику навчити дітей любити свою Батьківщину неможливо, ми впроваджуємо в столичній освіті низку заходів, що на практиці виховують у дітей пошану до історії, любов до рідної культури, вчать командній грі, аби кожен маленький киянин із раннього віку поважав і цінував Батьківщину та її головні символи. За три роки освітяни та молодь Києва започаткувала 12 патріотичних проектів, які згодом стали національними, а серед них: «Повертайся живим!»; естафета єдності, звитяги та слави; естафета учнівської молоді «Прапор доброчинності»; проект «Дружня Україна»; «Нашій Надії – з вірою та любов’ю!», – повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

Також, за її словами, було реорганізовано Міжнародний центр дитячо-юнацького туризму у «Київський центр дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання», що дозволило урізноманітнити його роботу в цій сфері.

«Однією з найкращих національних патріотичних виховних заходів ігрової форми, який проводиться системно у формі позакласної роботи, є «Сокіл» («Джура»). Зокрема, гра передбачає інтелектуальні та спортивні випробування, під час яких школярі вивчають історію становлення української державності, героїку визвольних рухів, українського козацтва. Також діти отримують важливі для життя навички: як надати першу медичну допомогу та орієнтуватися на місцевості, розвивають характер і лідерські якості», – повідомила заступник голови КМДА.

Ганна Старостенко додала, що з року в рік гра «Джура», до якої школярі готуються цілий рік, стає дедалі популярнішою. Так, якщо в 2015-му році в першому районному етапі взяло участь 99 команд (990 учасників), то 2017-му – 154 і понад 1500 учасників відповідно.

Зазначимо, що при навчальних закладах міста Києва налічується 79 гуртків козацько-лицарського виховання «Джура», які фінансуються за кошти бюджету. У них виховується 1282 гуртківці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]