Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київський метрополітен підтримує встановлення відповідальності за несанкціоноване проникнення на об’єкти транспорту

03 травня 2023 року, 16:09

Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроєкт № 6164 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо порушення правил перевезення у міському електричному транспорті». Київський метрополітен підтримує встановлення відповідальності за несанкціоноване проникнення на об’єкти транспорту і закликає ВР проголосувати в цілому за відповідний законопроєкт.

«Нині це – не лише про безпеку перевезень, це про безпеку цивільного населення, котре перебуває на станціях під час повітряних тривог як удень, так і вночі. Зазначу, що під час ракетних обстрілів у ніч із 30 квітня на 1 травня на станціях метрополітену укривалось більше ніж 6500 людей, із яких майже 800 – діти», – зазначив начальник «КП Київський метрополітен» Віктор Брагінський.

Роботу над законопроєктом, до якої долучилися фахівці КП «Київський метрополітен», розпочали у 2021 році. Основна мета запропонованих змін – посилення безпекової ситуації на об’єктах транспорту. Документ пройшов вісім комітетів, зокрема комітет з питань транспорту та інфраструктури, комітет з питань правоохоронної діяльності та комітет з питань бюджету.

Нагадаємо, що цей законопроєкт встановлює відповідальність за несанкціоноване проникнення на об’єкти транспорту, які належать до критичної інфраструктури, зокрема й у метрополітен.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]