Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київський метрополітен» працює над оновленням оголошень у вагонах

11 червня 2018 року, 17:31

Столична підземка розпочала запис аудіооголошень, що звучать у вагонах. Партнером із цього напряму роботи з пасажирами стала компанія «Tak Treba Production». Необхідність перезапису оголошень назріла давно – переконують у комунальному підприємстві.

За інформацією КП «Київський метрополітен», така необхідність виникла через перейменування станції «Петрівка» на «Почайну», крім того, диктор Микола Петренко, з яким підприємство співпрацювало раніше, на жаль, пішов із життя, а деякі тексти потребують змін та осучаснення.

У столичному метро опрацювали різні варіанти створення контенту. Основними факторами були: можливість оперативної роботи з професійним обладнанням, включаючи як запис, так і обробку голосу, незалежність від людського фактору, наявність авторських прав на продукт та якісний матеріал.

За інформацією комунального підприємства, було розглянуто низку пропозицій та прийнято рішення звернутися до професіоналів та лідерів ринку у цьому сегменті. Зазначена компанія погодилася на тривалий соціальний проект із метрополітеном на безкоштовній основі.

Наразі створено базовий український контент: назви станцій, попередження про закриття дверей, оголошення зупинок тощо. У всіх поїздах записи з’являться протягом двох наступних тижнів, починаючи з синьої лінії. Англійський варіант, як і раніше, озвучуватиметься носієм мови.

Як зазначили у «Tak Treba Production», у ході підбору та тестування голосу використано базу дикторів та багаторічний досвід над різноплановими кампаніями для масового сприйняття. Цей неприбутковий проект – своєрідна інвестиція у якісні зміни столиці та її інфраструктури – переконує керівництво компанії.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]