Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київський метрополітен закликає встановити відповідальність за несанкціоноване проникнення на об’єкти транспорту, які належать до критичної інфраструктури

17 квітня 2023 року, 19:23

Київський метрополітен закликає парламент встановити відповідальність за несанкціоноване проникнення на об’єкти транспорту, які належать до критичної інфраструктури. Про це повідомляє комунальне підприємство.

У метрополітені зазначають, що днями Комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради України підтримав та направив на розгляд депутатів законопроєкт 6164 «Про внесення змін до кодексу України про адміністративні правопорушення щодо порушення правил перевезення у міському електричному транспорті». Документ, зокрема, передбачає встановлення відповідальності за несанкціоноване проникнення на об’єкти транспорту, зокрема й у метрополітен.

«Сьогодні, на період дії воєнного стану, одне з найголовніших завдань метрополітену, окрім безпечного перевезення пасажирів, – забезпечення людей надійним укриттям. Водночас на законодавчому рівні відсутня можливість впливу на порушників, які проникають на об’єкти критичної інфраструктури, зокрема в тунелі, вентиляційні шахти та інші стратегічно важливі приміщення. Мета таких візитів може бути різною, а завдана шкода може нанести непоправних наслідків для людей, які перебувають в укритті на станціях метро», – зазначив начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський. 

У метрополітені нагадали, що з перших днів широкомасштабного вторгнення на станціях столичного метро укривались десятки тисяч людей. Нині київський метрополітен працює і як транспорт, і як укриття в цілодобовому режимі. Належний рівень безпеки є пріоритетом для підприємства, тому притягнення до відповідальності осіб, які несанкціоновано проникають на територію метрополітену, є вкрай важливим рішенням. Яке, своєю чергу, надасть змогу посилити безпекову ситуацію на об’єктах критичної інфраструктури.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]