Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київський Музей води відзначив своє 20-річчя

25 травня 2023 року, 13:21

Київський Музей води (Водно-інформаційний центр) відзначив своє 20-річчя. Музей був відкритий у 2003 році у спорудах першого київського централізованого водогону, побудованих наприкінці 19 століття. Із нагоди 20-річчя музею «Київводоканал» поповнив експозицію новим експонатом – відцентровим насосом. Це історично важливий елемент каналізаційного обладнання, що вражає потужністю, міцністю та стійкістю до механічного впливу. Про це повідомляє ПрАТ «АК «Київводоканал».

Як зазначили на підприємстві, обладнання ефективно себе показало при перекачці крупнофракційного сміття, що властиве стічним водам. Історично насос був встановлений у 1970 році та пропрацював 47 років на найбільш продуктивній каналізаційній насосній станції міста – «Оболонь». Він продовжить свою службу вже як експонат.

 «Незважаючи не те, що в країні йде війна, Музей води продовжує працювати і приймати відвідувачів. Продовжує важливу справу – інформувати киян і гостей міста, особливо молоде покоління, про цінність водних ресурсів, важливість їх збереження та раціонального використання. Відвідуючи музей, люди бачать, як місто живе і як воно забезпечується водою. Це додає віри і впевненості в нашій перемозі», – привітав працівників музею генеральний директор «Київводоканалу» Сергій Крушановський.

Довідково.

Мета Музею води – покращення інформованості населення стосовно цінностей водних ресурсів та поглиблення усвідомлення важливості їх збереження та раціонального використання. Сама ідея і основний внесок у створення музею належать «Київводоканалу». Музей був задуманий, як перша установа в Україні, що у нестандартній формі розповідає про значення питної води та виховує екологічну культуру. За весь час існування установи його відвідало понад 2 мільйони людей  із 15 різних країн світу. За рік максимально він приймав 150 тисяч відвідувачів, за день максимальна кількість людей сягала 1800.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]