Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київському національному музею російського мистецтва повернуть першу назву

02 березня 2017 року

Київському національному музею російського мистецтва повернуть першу назву

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення перейменувати Київський національний музей російського мистецтва. 

Тож відтепер Київський національний музей російського мистецтва носитиме назву Національний музей “Київська картинна галерея” (офіційна скорочена назва – Київська національна картинна галерея).

“Музей російського мистецтва, де наразі експонується понад 13 тисяч культурних пам’яток, носитиме свою першу назву. Його відкрили у 1922 році як «Київську картинну галерею». І саме таке ім'я закладу потрібно повернути. Відповідно до законодавства, питання зміни назви відноситься до компетенції засновника музею. Засновником є Київрада, відповідно рішення про перейменування може бути прийнято без врахування думки співробітників закладу. Але комісія з питань культури зверталась до трудового колективу щодо проведення зборів із цього питання”, - зазначила голова постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторія Муха.

За її словами, збори відбулися, але, конструктивного діалогу не склалося, оскільки представники музею не озвучили конкретних пропозицій.

Перейменування підтримали 84 депутати. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]