Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київтеплоенерго» локалізувало пошкодження магістральної тепломережі на проспекті Голосіївському

20 травня 2021 року, 15:32

Сьогодні о 14:48 на проспекті Голосіївському, 3 сталося пошкодження магістрального трубопроводу з витоком води назовні. Вода в трубопроводі перебувала під тиском, через що в результаті пориву утворився струмінь і відбувся провал асфальту. Пошкодження виявлене під час гідравлічних випробувань тепломереж у зоні обслуговування ТЕЦ-5. Про це інформує КП «Київтеплоенерго».

Аварійна бригада «Київтеплоенерго» оперативно перекрила подачу теплоносія і розпочала ремонтні роботи.

Пошкоджений трубопровід експлуатується з 1978 року (43 роки).

Нагадаємо, гідравлічні випробування тепломереж є обов’язковою умовою підготовки теплоенергетичного комплексу до наступного опалювального сезону. Це визначено Правилами з підготовки теплових господарств до опалювального періоду від 10.12.2008 № 620/378. Цього року, як і минулого, випробування розпочалися пізніше через суворі карантинні обмеження у зв’язку з поширенням COVID-19.

Теплові мережі випробовують на гідравлічну міцність та щільність, щоб своєчасно виявити «слабкі» місця трубопроводів і зменшити рівень аварійності під час старту наступного опалювального сезону.

Перелік будинків, де тимчасово відсутнє гаряче водопостачання через гідравлічні випробування, – на сайті КП «Київтеплоенерго».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]