Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кияни зможуть ініціювати проведення публічних консультацій щодо створення громадських просторів

20 травня 2021 року, 15:53

Кияни зможуть ініціювати проведення публічних консультацій щодо створення та реновації громадських просторів. Про це повідомив сьогодні, 20 травня, заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

За його словами, під час робочої наради було опрацьовано Положення про публічні консультації під час планування громадських просторів у місті Києві.

«Положення передбачає залучення громадян до планування громадських просторів на перших етапах, із метою спільної розробки концепції майбутнього простору. Також унормовується визначення громадського простору, порядок залучення громадськості до планування, а також процедура врахування пропозицій», – зазначив Володимир Бондаренко.

У розробці положення брали участь міжнародні партнери – експерти Офісу Ради Європи в Україні та проєкту «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень». Методика процесу публічних консультацій була розроблена з урахуванням методології та кращих практик «The Consultation Institute».

З боку міської влади до розробки документу долучились депутатка Київської міської ради, секретарка Постійної комісії з питань екологічної політики Євгенія Кулеба, представники Управління екології, Департаменту транспортної інфраструктури, Департаменту містобудування та архітектури, Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій та Департаменту суспільних комунікацій КМДА. Також до обговорення долучились КО «Київзеленбуд», КП «Плесо» та експерти проєкту ради Європи «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]