Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Киян, що зареєструвалися на ендопротезування до 2020 року та потребують операції, закликають звернутися до найзручнішого з визначених  медзакладів (+контакти)

13 лютого 2023 року, 16:55

Киян, що зареєструвалися на ендопротезування кульшових або колінних суглобів в черзі до 2020 року, закликають звернутися до найзручнішого з визначених медзакладів. Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я.

Директорка Департаменту Валентина Гінзбург нагадала містянам, що у відділеннях травматології цих столичних клінік наразі працюють фахівці та є обладнання для проведення оперативних втручань за зазначеним напрямом. Також ці клініки забезпечуються ендопротезами – за державний кошт та за кошт бюджету Києва.

«Ми пропонуємо звернутися в найближчий або найзручніший для вас заклад та визначитися щодо операції. Можна прийти до лікаря особисто, але для зручності радимо спочатку зателефонувати у клініку і дізнатися, які документи необхідно мати, домовитися про час прийому тощо. Щоб ви не витрачали час на пошук контактів, ми зібрали цю інформацію в єдину таблицю», – повідомила Валентина Гінзбург.

Вона зазначила, що ендопротезування може значно покращити якість життя людей зі складними переломами. Адже, окрім суттєвого обмеження активності, травмованого супроводжують усі пов’язані з цим погіршення загального стану та больовий синдром. 

«Особливо прикро, що більшість тяжких переломів, які потребують заміни суглобів, можна було попередити. Адже вони – результат остеопорозу, який вчасно не діагностували та не лікували. І високий ризик переломів – не єдиний прояв остеопорозу. Хворого турбують хронічні болі в руках, ногах, хребті, виникає сутулість, відчувається скутість рухів, знижується м’язовий тонус. Фактично людина ризикує згодом майже повністю втратити активність та страждати від сильного больового синдрому», – розповіла Валентина Гінзбург.

Вона наголосила, що на початкових стадіях розвитку хвороби пацієнт не відчуває сильної болі – стоншування тканини кісток відбувається повільно. І в цьому головна небезпека. Адже чим більш занедбаний остеопороз, тим гірше він піддається корекції.

«В ідеалі – спіймати хворобу «ще до хвороби». І це можливо. Остеопорозу передує остеопенія – «передостеопорозний» стан. Якщо вчасно розпочати лікування остеопенії, до остеопорозу можна і не довести», – наголосила Валентина Гінзбург.

Для цього, за її словами, треба проконсультуватись щодо профілактики остеопорозу зі своїм лікарем. Також необхідно пройти обстеження денситометрію. Це напрочуд достовірний засіб виявлення остеопорозу та остеопенії. Він виявляє патологічні зміни на ранніх стадіях. Процедура забирає близько 30 хвилин. Вона безболісна та безпечна.

У комунальних закладах охорони здоров’я денситометрію можна пройти безкоштовно за направленням. Особливо необхідне це дослідження людям із груп ризику. Проте все частіше страждають на остеопороз люди, що не мають явних передумов, та навіть діти і підлітки

 «У разі виявлення проблеми лікар призначить лікування, що припинятиме руйнування кісткової тканини і відновлюватиме обмінні процеси. Дотримуйтесь рекомендацій і зупиніть нищення ваших кісток», – порадила Валентина Гінзбург. 

Лікарні, де виконують операції з ендопротезування суглобів

 

Назва закладу

Телефон для довідок щодо прийому документів від киян, які потребують ендопротезування

КНП «Київська міська клінічна лікарня № 1»

(044) 564-03-43

(044) 561-17-06

КНП «Київська міська клінічна лікарня № 3»

(044) 540-96-90

КНП «Київська міська клінічна лікарня № 6»

(044) 408-04-33

КНП «Київська міська клінічна лікарня № 7»

(044) 333-45-63

КНП «Київська міська клінічна лікарня № 8»

(044) 502-37-61

КНП «Київська міська клінічна лікарня № 9»

(044) 468-17-75

КНП «Київська міська клінічна лікарня № 12»

(068) 103-22-22

пн – 15:00-18:00

вт-пт – 10:00-17:00

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]