Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Киянам субсидія за травень буде нарахована у наступних квитанціях на сплату житлово-комунальних послуг – Микола Поворозник

01 червня 2018 року, 16:08

Киянам субсидія за травень буде нарахована у наступних квитанціях на сплату житлово-комунальних послуг. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час прямого ефіру на телеканалі «NewsOne».

«Згідно із постановою Кабінету Міністрів України № 329 від 27 квітня 2018 року змінено порядок нарахування субсидій громадянам України. У зв’язку з цим наразі здійснюється технічний процес нарахування за новим порядком. Саме тому у травні кияни отримали квитанції на сплату комунальних послуг без відображення субсидії», – розповів Микола Поворозник.

Він звернувся до киян із проханням сплатити зазначену суму у квитанції.

«Не сплативши вказану суму у платіжці, отримувач послуг накопичує борг, який потім може стати підставою для позбавлення субсидії», – наголосив Микола Поворозник та додав, що у наступних квитанціях буде здійснено перерахунок із урахуванням отриманої субсидії.

За його словами, у зв’язку зі змінами у порядку нарахування субсидій у столиці зміниться кількість домогосподарств які її отримують.

«Близько 70% домогосподарств, які сьогодні отримують субсидії, можуть розраховувати на її перепризначення. Іншим 30% необхідно буде звернутися до органів соціального захисту та подати новий пакет документів для призначення субсидії», – зазначив Микола Поворозник.

Категорії громадян, яким необхідно подати новий пакет документів для призначення субсидій:

  • орендарі житла;
  • внутрішньо переміщені особи;
  • сім’ї, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих у помешканні осіб;
  • сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;
  • сім’ям, у яких відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року;
  • сім’ям, які станом на травень 2018 року мають понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги і не погасять її до червня 2018 року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]