Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кияни-призери Олімпійських та Паралімпійських ігор отримали квартири від міської влади

05 липня 2018 року, 11:30

За дорученням Київського міського голови Віталія Кличка, на сьогодні вирішено питання поліпшення житлових умов переможцям Олімпійських та Паралімпійських ігор 2012 року в Лондоні та 2016 року в Ріо-де-Жанейро, а також їхнім тренерам. Загалом виділено 9 квартир у будинку на вулиці Соломії Крушельницької у Дарницькому районі столиці. Про це повідомив директор Департаменту молоді та спорту КМДА Вадим Гутцайт.

Так, уже отримали ордери на 7 однокімнатних квартир: Олег Верняєв, Ігор Радівілов (спортивна гімнастика), Жан Беленюк (боротьба греко-римська), Ганна Різатдінова (гімнастика художня), Олена Вороніна (фехтування), В’ячеслав Лаврухін (тренер Ігора Радівілова, переселенець із Донецької області), Сергій Кліпперт (вади зору, плавання).

Також 2 ордери на двокімнатні квартири отримали Артур Дзігасов (тренер Жана Беленюка), Дмитро Соловей (вади зору, дзюдо).

«Ми горді за наших спортсменів-киян, які своїм прикладом пропагують здоровий спосіб життя, заохочують молодь займатися спортом, і своїми спортивними досягненнями гідно презентують Київ та Україну у світі. Переконаний, що нові помешкання, які вони отримали від міської влади, стануть стимулом до нових спортивних звершень. Столична влада і надалі робитиме все можливе, щоб підтримувати спорт і спортсменів, у тому числі, поліпшуючи їхні житлові умови, створюючи необхідні умови для тренувань і досягнення високих результатів», – сказав Вадим Гутцайт.

Нагадаємо, раніше Київський міський голова Віталій Кличко повідомляв, що призери Олімпіади-2016 та їхні тренери, які живуть і тренуються у Києві, отримають квартири. Із 11 медалей, які завоювала збірна України на Олімпійських іграх у Ріо, 7 отримали спортсмени-кияни. Кожен спортсмен, який завоював із 1 до 6 місця, і їхні тренери, отримали грошову винагороду.

Крім того, було ухвалене рішення про поліпшення житлових умов спортсменам та тренерам.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]