Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кияни можуть отримати екстрену та невідкладну медичну допомогу, зателефонувавши за єдиним номером «103» – Валентина Гінзбург

28 вересня 2018 року, 13:58

Кияни можуть отримати екстрену та невідкладну медичну допомогу, зателефонувавши за єдиним номером служби екстреної медичної допомоги «103». Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

«Із 1 вересня 2018 року бригади невідкладної медичної допомоги перейшли у підпорядкування Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Києва. У рамках цих змін функції невідкладної медичної допомоги ніхто не скасовував, і вона надається киянам, як і раніше. Отримавши дзвінок, диспетчер оперативно-диспетчерської служби, вислухавши скарги, приймає рішення про направлення до пацієнта невідкладної чи екстреної (швидкої) медичної допомоги. Тож маніпуляції щодо ненадання киянам невідкладної медичної допомоги повністю безпідставні», – зауважила Валентина Гінзбург.

За її словами, у той же час, щоденне надання невідкладної медичної допомоги здійснюється лікарями первинної ланки із 08:00 до 20:00 у вихідні та святкові дні у чергових кабінетах районних Центрів первинної медико-санітарної служби.

Констатація смерті пацієнта на місці виїзду здійснюється у присутності бригади швидкої та поліції.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]