Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кияни та гості міста мають змогу відвідати 13 муніципальних пляжів та 17 місць масового відпочинку біля води

08 червня 2018 року, 15:07

У 2018 році кияни та гості столиці України мають змогу відвідати 13 муніципальних пляжів та 17 місць (зон) масового відпочинку, де можливий відпочинок біля води без купання.

У Дніпровському районі:

  • 9 пляжів: «Молодіжний», «Венеція», «Передмостна Слобідка», «Золотий», «Дитячий», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний», «Веселка»;
  • 4 зони відпочинку: «Довбичка», «Лісова», «Русанівська коса», «Березняки».

У Оболонському районі:

  • 2 пляжі: «Вербний», «Пуща-Водиця»;
  • 5 зон відпочинку: «Верхня», «Наталка», «Редьчина», «Біла», «Міська».

У Деснянському районі:

  • пляж «Чорторий»;
  • 2 зони відпочинку: «Троєщина», «Алмазна».

У Голосіївському районі: пляж «Галерний».

У Дарницькому районі: 2 зони відпочинку: «Осокорки» та «Сонячна».

У Святошинському районі: зона відпочинку «Святошин».

У Подільському районі: 2 зони відпочинку: «Голуба», «Синєозерна».

У Солом’янському районі: зона відпочинку «Совська балка».

У 2017 році міжнародну екологічну відзнаку «Блакитний прапор» мали 3 пляжі: «Дитячий», «Золотий» і «Пуща-Водиця». У 2018 році, окрім вказаних об’єктів, цей сертифікат отримали ще пляжі «Венеція», «Молодіжний», «Галера» та «Веселка».

Усього в поточному році було номіновано 7 пляжів і всі 7 відповідають критеріям програми.

Довідка.

«Блакитний прапор» – міжнародна нагорода, якою з 1987 року щорічно відзначають пляжі, що відповідають 32 критеріям та вимогам. Незалежне міжнародне журі оцінює якість води, комфорт та безпеку на пляжі, екологічний менеджмент, заходи екологічної освіти, рівень рекреаційного сервісу тощо.

У Києві облаштовано 25 рятувальних постів. У межах пляжів чергують лайфгарди «Пляжного патруля» (близько 150 осіб).

Серед кандидатів у лайфгарди проводився жорсткий відбір. Претенденти пройшли складні співбесіди, а потім поглиблений інтенсивний курс навчання (поводження із сучасним спорядженням міжнародного зразка, превентивна робота, порятунок, надання домедичної допомоги), спортивні тренування та заняття у басейні.

Курс підготовки лайфгарда складає 52 години інтенсиву, де переважають практичні заняттями від медиків Товариства Червоного Хреста та інструкторів-практиків міжнародних організацій лайфгардінгу.

Лайфгарди здійснюють постійне зорове спостереження за водою, а також спільно із органами Національної поліції України стежать за громадським порядком та безпекою. Але пріоритетом була, є і залишається саме превентивна діяльність. Лайфгарди зобов’язані не пустити у воду осіб у нетверезому стані, проводити роз’яснювальні бесіди.

Систематично здійснюється і профілактична робота через Інтернет, ЗМІ та соцмережі: поширюється актуальна інформація, практичні поради та інтерв’ю з лайфгардами щодо правил безпечного відпочинку на воді.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]