Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відкрив третю чергу парку «Наталка» на Оболоні (+фото)

06 листопада 2019 року, 13:39

Мер Києва Віталій Кличко відкрив третю чергу парку «Наталка» в Оболонському районі столиці.

«Колись ми разом із громадськістю захистили парк «Наталка» від забудови. У 2017 році масштабно оновили першу чергу парку, минулого року – другу. А тепер презентуємо третю чергу – майже 9 гектарів облаштованої комфортної території, – зазначив Віталій Кличко. – Сьогодні «Наталка» є золотим стандартом парків у Києві. І не поступається та навіть краще багатьох європейських зон відпочинку. Люди дякують за цей парк і їдуть сюди з усього міста, щоб відпочити тут з дітьми, зайнятися спортом. І наше завдання – щоб у кожному районі столиці був парк такого ж рівня».

Капремонт території здійснили від центрального входу в парк до гольф-клубу. В оновленій частині парку облаштували вхід, пішохідні доріжки з ФЕМ, сходи та пандуси, встановили сучасні лави та урни, камери відеоспостереження та тривожні кнопки, навігаційні таблички, встановили сучасне освітлення, систему поливу. Висадили газони та квітники.

Також тут є своє футбольне поле, універсальне поле для баскетболу, волейболу, тенісу та інших ігор, майданчик для занять воркаутом. Та ще один спортивний майданчик із інклюзивними елементами – де зможуть займатися і люди з інвалідністю. Є бігова доріжка, інтерактивний дитячий майданчик – чи не найбільший дитячий майданчик у столиці, площею 2 тис. кв. м.

Є в новій частині парку і спеціальний огороджений майданчик для вигулу собак.

 Площа третьої черги – майже 9 га.

 «Київ – місто парків! І ми працюємо, аби наші парки були справді європейського рівня. Щоб киянам було комфортно і приємно в них відпочивати», – наголосив Віталій Кличко.

У столиці цього року вже оновили 31 парк та сквер. Наразі тривають роботи і в інших міських парках – зокрема, в зоні відпочинку «Лебедине» на Позняках, завершують капремонт в парку «Совки». Також у планах міста капремонт і четвертої черги парку «Наталка».

Відкриття третьої черги парку «Наталка» на Оболоні

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]