Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМДА і Vodafone розпочинають співпрацю з розвитку Smart City

25 жовтня 2019 року, 15:34

Київська міська державна адміністрація та компанія Vodafone підписали меморандум про співпрацю в рамках концепції «КИЇВ СМАРТ СІТІ 2020». Про це повідомили у Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

Рішення про спільну роботу, яку закріпили угодою між мобільним оператором та Департаментом, було прийнято під час форуму Kyiv Smart City Forum 2019.

Співпраця передбачає впровадження «розумних» технологій Vodafone, які успішно застосовуються в європейських містах, у систему муніципального управління та соціальні сфери суспільного життя.

Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА та Vodafone Україна спільно працюватимуть за наступними напрямами:

  • транспортне планування із застосуванням big data аналітики, моніторинг роботи транспорту і реалізація проекту «Розумна дорога»;
  • розвиток цифрової інформаційної інфраструктури міста та цифрового туризму;
  • екологічний моніторинг;
  • впровадження IoT-рішень для організації, планування і діяльності комунальних служб Києва;
  • впровадження безготівкових способів оплати в міському пасажирському транспорті міста за допомогою мобільних розрахунків;
  • впровадження програми Cashless city.

«У минулому році в Україні сталася технологічна революція. Вона пов’язана з появою 4G і Інтернету речей в Україні. Активне впровадження таких рішень сприяє агрегації великої кількості оцифрованих даних (big data). Нові технології здатні повністю змінити процес міського планування, моніторингу всіх систем міста та реагування на надзвичайні ситуації. Вони дозволяють приймати миттєві і математично точні рішення. На даному етапі, коли технологічне середовище тільки формується, ми готові підтримати Kyiv Smart City і задіяти для цього власні розробки і міжнародний досвід Vodafone», – зазначив Андрій Большаков, директор кластеру Центр Vodafone Україна.

Директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров підкреслив, що Київ вже 4 роки впроваджує smart-технології в міську інфраструктуру.

«На сьогодні реалізовано більше 40 інноваційних проектів у комунальній, транспортній сферах, безпеці, медицині, сервісах е-демократії, а також прозорості та ефективності діяльності міської влади. Для того, щоб зробити життя в столиці максимально комфортним, Київ впроваджує технології IoT. Це допоможе більш ефективно і оперативно приймати рішення в сфері управління містом і зробити міські сервіси ще більш доступними та зручними для користувачів. Із цією метою ми розвиваємо співпрацю з Vodafone і продовжуємо вдосконалювати Kyiv Smart City», – розповів Юрій Назаров.

Рішення будуть реалізовані на базі європейської IoT-платформи Vodafone за прикладом Лондона, Амстердама, Мюнхена і Лісабона, із застосуванням «розумних» технологій Vodafone, розроблених у глобальних R&D-центрах оператора, а також власних розробок українського Vodafone.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]