Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КП «Київтеплоенерго» налагодило роботу близько 2 тисяч будинкових теплолічильників

25 жовтня 2019 року, 16:36

У рамках підготовки до опалювального сезону КП «Київтеплоенерго» налагодило роботу близько двох тисяч будинкових теплових лічильників. Про це під час прес-брифінгу повідомив директор структурного підрозділу «Енергозбут» комунального підприємства «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатін.

«Наразі майже 90% житлових будинків оснащені тепловими лічильниками. Мешканцям таких будинків нарахування за послугу з централізованого опалення здійснюватиметься згідно із показаннями лічильника тепла. Нарахування і розподіл кількості теплової енергії, яка була спожита будинком, здійснюється залежно від специфіки будинку: або пропорційно опалюваній площі в середині будинку, або згідно із даними індивідуальних приладів обліку, якщо такі є. У будинках, які не обладнані приладами обліку, нарахування здійснюється відповідно до нормативного тарифу з урахуванням температурного коефіцієнту», – пояснив Костянтин Лопатін.

Нагадаємо, що КП «Київтеплоенерго» разом з міською владою продовжують роботу щодо встановлення лічильників тепла з охоронною системою, щоб запобігти крадіжкам вузлів обліку. Мешканці столиці, в будинку яких було вкрадено лічильник тепла, можуть безкоштовно відновити вузол обліку. При цьому їм необхідно буде сплачувати щомісячну абонплату за охоронну сигналізацію (у середньому від 3 до 20 грн з квартири, залежно від кількості квартир у будинку).

Варто зазначити, що встановлення загальнобудинкового лічильника дає можливість мешканцям сплачувати за опалення на 25-30% менше, ніж тим киянам, у яких не встановлений вузол обліку.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]