Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМДА проведе роботи з реконструкції мосту Є. О. Патона спільно з Інститутом  електрозварювання ім. Є. О. Патона

23 серпня 2018 року, 16:43

Міст Є. О. Патона потребує капітального ремонту. Через тривалу експлуатацію на металоконструкціях та металевих поперечних балках відбуваються незворотні процеси корозійних пошкоджень.

Аби своєчасно та комплексно виконати ремонт одного з ключових мостів столиці, Київський міський голова Віталій Кличко підписав розпорядження КМДА «Про перерозподіл видатків бюджету міста Києва, передбачених Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради на 2018 рік». Цей документ передбачає виділення 4 мільйонів гривень на проведення чергового спеціального комплексного обстеження конструкції мосту Є. О. Патона, за результатами якого буде визначено обсяг необхідних робіт та розроблятиметься проект майбутньої реконструкції.

Роботи з реконструкції здійснюватимуть спільно з Інститутом електрозварювання ім. Є. О. Патона. Про це домовилися під час спільної зустрічі, яку Київський міський голова провів із заступником голови КМДА з транспортних питань, профільним департаментом КМДА, балансоутримувачами споруди (КК «Київавтодор» і КП «Київавтошляхміст») та представниками Інституту електрозварювання ім. Є. О. Патона Національної академії наук України та ТОВ «Укрсталькон ім. В. М. Шимановського».

Як повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов, профільний Департамент і замовник виконання робіт із реконструкції КК «Київавтодор» будуть враховувати всі рекомендації та напрацювання, а також консультації з фахівцями Інституту ім. Є. О. Патона на всіх етапах проектування та виконання будівельних робіт.

Проект розпочнуть розробляти вже цього року.

Нагадаємо, що міст через Дніпро Є. О. Патона був введений в експлуатацію у 1953 році. Реконструювали міст лише один раз, у 2004 році, коли з мосту демонтували трамвайні колії. Із того часу поточні ремонтні роботи відбувалися лише на невеликих ділянках мосту.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]