Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМВА: Зведення за місяць роботи Київської військової адміністрації від Миколи Жирнова

24 березня 2022 року, 21:58

Дорогі кияни!

Минув місяць від початку повномасштабного вторгнення російських окупантів на нашу землю. Тоді, 24 лютого о 4 годині ранку, без оголошення жодних претензій росія почала бомбити Україну, називаючи це “визволенням” та “спецоперацією”. Противник підступно почав скидати бомби та трощити ракетами мирні міста, доки українці спали.

Почали бомбити й нашу столицю – Київ. Хотіли столицю за три дні. Рашисти навіть завезли парадну форму для проведення параду на Хрещатику. 

Але бліцкриг провалився!

Навпаки, росіяни зазнали нищівної поразки.

Все почалося з висадки десанту в районі Гостомельського аеропорту. Завʼязались бої. Порівняно невеликі сили, які охороняли аеропорт, вступили в бій. Із суттєвими втратами російським підрозділам вдалося захопити летовище, однак завдяки злагодженим та швидким діям Збройних сил, Національної гвардії та Національної поліції окупанти були заблоковані та протягом декількох діб – знищені. Українські сили оборони ліквідували близько 200 російських спецпризначенців. Ворог не очікував такого результату.

Наступною спробою противника було захопити аеропорт біля Василькова. І ці намагання теж були невдалими. Висадка поблизу Василькова 26 лютого не вдалася: український винищувач збив ворожий транспортний літак Іл-76 з десантом. А ті, кому вдалося приземлитись, були заблоковані та знищені нашими підрозділами.

На Півночі, використовуючи інфраструктуру республіки Білорусь і найкоротший шлях до Києва, російські підрозділи перейшли кордон та спрямували свої сили на столицю. Але, завдяки вчасним і сміливим діям наших військових, їх вдалося затримати та нанести великих втрат.

Протягом місяця противник намагався просунути вперед, проте героїзмом наших військових, результатом вогневого ураження від нашої авіації, ракетних військ та артилерії, дій підрозділів ППО та ССО противник зазнав значних втрат і був зупинений на рубежі річки Ірпінь, в Гореничах, Мотижині, Копилові.

Висновками першого місяця війни стали:

  • противник не досягнув переваги в повітрі;
  • морально-психологічний стан окупантів – незадовільний;
  • їхні підрозділи зазнали значних втрат, частково втратили, а деякі і повністю, боєздатність;
  • управління дезорганізоване;
  • порушена система логістичного забезпечення.

Збройні сили України активною обороною не дають їм можливості здійснити перегрупування, поповнення втрат та організувати всебічне забезпечення для подальшого наступу.

На Броварському напрямку, користуючись кількісною нечисленністю українських військ, які почали оборонні бої в районі Чернігова та Сум, противник обійшов міста Суми та Конотоп і наблизився до Броварів. Але після вчасно нанесених авіаційних ударів, а далі й підсилення підрозділів ЗСУ, противник змушений був відступити та оборонятись в районі Залісся, Богданівка, Полісся, Плоске, Перемога.

І там йому не дають спокою підрозділи ТрО та ЗСУ, постійно наносячи втрати та порушуючи його систему звʼязку.

Протягом місяця противник постійно здійснює ракетно-бомбові удари, наносячи їх як по військових обʼєктах, так і по цивільних. Внаслідок цих ударів пошкоджено 87 багатоповерхових житлових будинків та 10 приватних садиб, 12 шкіл та 6 дитячих садочків.  У столиці загинули 75 мирних мешканців, із них 4 дитини. Отримали поранення 307 цивільних, серед них 16 дітей.

Рашисти показали своє справжнє обличчя безчинствами до мирного населення - розстріли, мародерство, зґвалтування жінок. Все це сьогодні ще більше закріпило в українському народові бажання вбивати російських окупантів.

Жителі Києва та Київщини бажають помститися за кожен квартал та кожен будинок, за кожну смерть дитини. В окупантів горітиме земля під ногами.

Короткі висновки військової адміністрації:

  • Триває робота по вилученню транспортної техніки на потреби Збройних Сил України. Наразі це 544 одиниці.
  • Станом на 24 березня планове завдання з призову військовозобов’язаних по мобілізації виконано на 100%.
  • Система централізованого оповіщення Києва використовує 151 електросирену по всіх районах столиці для оповіщення населення про можливий авіаналіт чи ракетний удар.
  • Коли не триває комендантська година, всі критичні обʼєкти інфраструктури працюють у посиленому режимі. Комунальні служби у випадку пошкоджень тепло-, водо- чи газопостачання відразу виїжджають на виклики. Вдячний працівникам міських служб за їхню важливу діяльність.
  • Продовжують працювати у посиленому режимі медичні заклади. Поранених від агресії росії приймають як цивільні, так і військові лікарні, які забезпечені у достатній кількості необхідними препаратами. Всього для поранених у столичних лікарнях обладнано майже 7 тисяч ліжок. Дякую за їхню цілодобову працю.
  • До несення служби щодо охорони громадського порядку, безпеки дорожнього руху, супроводження, боротьби з диверсійно-розвідувальними силами та виконання інших спеціальних завдань щоденно залучаються тисячі працівників. Усього за цей місяць затримано 171 особу, яка підозрюється у диверсійній діяльності, у тому числі у складі 14 груп. Дякую за безпеку на кожній вулиці.
  • Щоденно чергують підрозділи Служби із Надзвичайних ситуацій. Саме ці мужні герої ліквідують пожежі у випадку обстрілів та ракетних ударів.
  • Вдячний безмежно за кожне врятоване життя.
  • Щодо забезпечення торгівлі: проводяться ярмарки у Голосіївському, Дарницькому, Подільському, Святошинському та Шевченківському районах. Працюють: 31 ринок, відкриті 622 магазини, у тому числі 18 гіпермаркетів. Забезпечено роботу кіосків продажу хліба за 164 адресами. Дякую всім, хто виходить на свою роботу, допомагає працювати економіці країни та працює на благо нашої держави.
  • За місяць нам вдалося підключити до інтернету 655 укриттів. Послуги надають 23 провайдери. Щоб кожен киянин зміг дізнаватися важливі новини від офіційних джерел інформації.

Зараз у Києві створені всі умови, щоб не допустити агресора до столиці. З рішучим наміром якнайшвидше вигнати його з території міста та області.

Працюємо всі разом на перемогу!

Вдячний всім за цей місяць незламності!

Слава Україні!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]