Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМВА: «Звірі так мінують, а не люди», – сапери продовжують розміновувати столиці та міста-супутники Києва

29 квітня 2022 року, 14:50

На околицях столиці та у самому місті продовжуються роботи з розмінування місцевості. Піротехнічні підрозділи ДСНС працюють у посиленому режимі. Відступаючи, окупанти мінували усе на своєму шляху, масштаби вражають навіть найдосвідченіших спеціалістів. Вибухівку встановлювали, як на дитячий посуд чи ліжечка, так і в під’їздах та прибудинковій території.

Сапери, які зараз працюють над розчищенням території, вже це документують. За словами одного з представників служби, за масштабами такої забрудненою територією вибухонебезпечними предметами, в умовах житлової забудови, ніхто в світі не зустрічався:

«Звірі так мінують, а не люди. В одному будинку граната засунута в стакан, висмикнули кільце, а зверху дитяча чашка, щоб дитина прийшла взяла свою чашку і граната викотилася під ноги. Є заміновані дитячі речі. Замінована дитяча колиска, спеціально, аби люди прийшли, перестелили її, і під час того, коли підніматиметься подушка пролунав вибух. Це просто війна між людьми та звірями».

Військова адміністрація наголошує на необхідності дотримання правил безпеки поводження у місцях, де раніше велися бойові дії - https://bit.ly/3LtAz5n

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]