Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Колектори можуть обладнати датчиками рівня води та камерами

22 серпня 2018 року, 17:29

Столичні колектори можуть обладнати датчиками рівня води та камерами. Про це під час засідання Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявив заступник голови КМДА Дмитро Давтян. Він додав, що доручення вивчити таку можливість отримав директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

«Зараз як один із варіантів упередження ситуації з підтопленнями, ми розглядаємо можливість встановлення датчиків рівня води на всіх колекторах. Це дозволить бачити актуальну ситуацію та, у разі потреби, оперативно на неї реагувати», – сказав Дмитро Давтян.

Він наголосив, що більшість колекторів, які перевірялися під час та після останніх злив, не були забрудненими, однак із решіток зливної каналізації до колекторів часто потрапляє дрібне сміття та гілки, які ускладнюють забирання води.

«Маємо ще одну проблему – ливневі каналізації, «ливнівки», які ніким не обслуговуються. Тобто фактично вони нічиї, тож питати про належний стан немає з кого. Можливо, їх потрібно облікувати та передати на баланс міста», – зазначив заступник голови КМДА.

За дорученням Київського міського голови Віталія Кличка, за тиждень керівники профільні структур мають представити план попередження негативних наслідків негоди.

«За прогнозами, велика вода ще спостерігатиметься у столиці, тож маємо урахувати «слабкі місця» і мінімізувати наслідки», – підкреслив Дмитро Давтян.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]