Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Комісія з питань культури підтримала встановлення Дня українського добровольця

05 квітня 2016 року

Комісія з питань культури підтримала встановлення Дня українського добровольця

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики депутати погодили проект рішення Київради “Про підтримку проекту Постанови Верховної Ради України від 17 березня 2016 року №4261 “Про встановлення Дня українського добровольця”.

Відповідним проектом рішення пропонується підтримати проект Постанови Верховної Ради щодо встановлення Дня українського добровольця, який відзначати щорічно 14 березня.

“У березні 2014 року, бажаючи захистити незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, добровольці із Самооборони Майдану вирушили на військовий полігон для проходження військової підготовки, аби далі брати участь у воєнних діях. З лав Самооборони Майдану було сформовано Перший добровольчий батальйон Національної гвардії. І 14 березня — знакова дата, адже саме в цей день 2014 року більше п'яти сотень бійців прибули на полігон в Нові Петрівці Київської області. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону. Саме завдяки учасникам добровольчих батальйонів та формувань, вдалося створити справжню боєздатну армію”, — говорить депутат Київради Вадим Сторожук, який є суб'єктом подання відповідного проекту рішення.

Зазначений проект рішення має ще розглянути постійна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків, після — його винесуть на пленарне засідання Київради. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]