Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Комплексна термомодернізація будівель у Києві допоможе зекономити до 50% вартості енергоносіїв – Дмитро Науменко

08 листопада 2017 року, 17:30

 

Київ має низку проектів у сфері житлово-комунального господарства, що дозволяють економити енергоресурси. Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко під час конференції «Енергозбереження та енергоефективність у галузі житлово-комунального господарства: досягнення та перспективи розвитку», що проходила в рамках ХІІІ Міжнародного конгресу «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства».

«Теплоенергетика містить найбільш енергозатратні об’єкти, де відбувається генерація та розподіл тепла, а також об’єкти споживання. Тому сьогодні пріоритетними для нас є реконструкція та модернізація котелень, що дає до 10% економії, реконструкція теплових мереж – потенціал економії близько 20% та термомодернізація будівель, що дає до 50% економії», – зазначив Дмитро Науменко.

За його словами, цього року на проспекті Соборності здійснили масштабну реконструкцію тепломагістралі протяжністю 1,1 км, якою наразі вже транспортується тепло до 32 об’єктів соціальної сфери та 200 житлових будинків.

«Нові мережі теплоізольовані, що дозволить значно зменшити тепловтрати. Окрім того, гарантовано зникає потреба витрачати кошти на ремонт мереж на цій ділянці», – повідомив Дмитро Науменко.

У наступному році, зауважив директор Департаменту, місто продовжить реконструкцію тепломереж, що особливо важливо на фоні значних управлінських змін, зокрема, розірвання угоди з ПАТ «Київенерго».

«Важливим напрямом розвитку галузі є забезпечення чіткого обліку тепла. Сьогодні рівень оснащеності житлових будинків Києва приладами обліку тепла становить 96%. Проте варто зазначити про проблему крадіжок лічильників: маємо 293 таких випадки. Водночас у 698 будинках відсутня технічна можливість встановлення приладів обліку тепла. Саме тому ми наполягатимемо, щоб там, де встановити лічильники немає змоги, люди розраховувалися за тепло за середньозваженими показниками інших будинкових лічильників», – наголосив Дмитро Науменко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]