Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Комунальні медичні заклади столиці отримали 24 тисячі експрес-тестів для виявлення COVID-19 – Валентина Гінзбург

16 квітня 2020 року, 19:07

24 тисячі «швидких» тестів для виявлення COVID-19 передав комунальним медичних закладам столиці Фонд Ріната Ахметова. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

За її словами, ці тести використовуватимуть для експрес-діагностики медики київських лікарень, пологових будинків, центрів первинної-медико-санітарної допомоги.

«Київ – перше в Україні місто, яке розпочало тестування «швидкими» тестами. Фактично вони допомагають «сортуванню» – перевірці людини із підозрою на COVID-19 для вчасної її ізоляції, щоб не наражати на небезпеку інших осіб. Проте тести має робити медичний працівник у разі наявності симптомів та за показами!» – пояснила Валентина Гінзбург.

Директорка Департаменту подякувала Фонду Ріната Ахметова, а також волонтерам, неурядовим організаціям, благодійникам і всім небайдужім за допомогу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]