Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Костянтин Усов: До 16 липня не штрафуватимуть водіїв, які не сплатили за паркування  

06 липня 2021 року, 8:58

Перші два тижні з початку дії нових тарифів на паркування водіїв не штрафуватимуть за їхню несплату. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник голови КМДА Костянтин Усов.

«До 16 липня включно у київських інспекторів з паркування особлива місія. Вони не штрафують водіїв за несплачене паркування, а натомість ведуть відкриту роз’яснювальну кампанію», – зазначив Костянтин Усов.

За його словами, водіям потрібен час на сприйняття нових правил паркування, встановлення необхідних додатків і орієнтування в новій системі. Тож у Києві оголошено двотижневий період лояльності.

«Водії, які не сплатили за паркування, замість постанови про порушення отримують інформаційну довідку з роз’ясненням про розмір штрафу та порядок оплати. Там вказані офіційні тарифи на паркування відповідно до зон у місті, чітко прописані додатки та сайти, через які можна здійснити оплату, а також QR-код, через який можна зайти на parking.kyiv.digital і отримати всі необхідні підказки», – повідомив заступник голови КМДА.

Він також наголосив, що в довідці вкотре нагадують водіям не давати готівку нелегальним паркувальникам.

Нагадаємо, що з 1 липня в Києві почали діяти офіційні тарифи на паркування. В І зоні, яка охоплює центральну частину міста, вартість 1 години паркування становить 35 грн/год., в ІІ зоні, на прилеглих до центру територіях, – 25 грн/год. У спальних районах міста вартість лишилась без змін – 5 грн/год.

У разі несплати за паркування на водіїв накладатимуть штрафи у 20-кратному розмірі від вартості години паркування залежно від зони: 700 грн, 500 грн і 100 грн відповідно.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]