Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КП «Київкомунсервіс» змушене відкоригувати вартість послуг із вивезення твердих побутових відходів у зв’язку з підвищенням ціни на пальне

16 серпня 2022 року, 16:01

Комунальне підприємство «Київкомунсервіс» є основним підприємством, що забезпечує вивезення твердих побутових відходів у столиці. Це право підприємство отримало за результатами відповідного конкурсу. «Київкомунсервіс» також співпрацює з кількома партнерами на умовах договорів підряду, серед яких і міжнародні компанії.

З початком війни «Київкомунсервіс» не допустив жодних збоїв у вивезенні відходів, працюючи навіть там, де перестали працювати приватні перевізники, оскільки багато підприємств із початком воєнного стану припинили роботу. Коригуючи графік вивезення з вимогами комендантської години та попри нестачу робочого персоналу (частина працівників підприємства пішли до тероборони та ЗСУ), команда «Київкомунсервісу» продовжувала стабільно надавати послуги з вивезення сміття.

Щодня «Київкомунсервіс» забезпечує вивезення понад 7 тис. кубометрів або близько 1200–1300 тонн побутових відходів. Для розуміння обсягів – це 45 вантажних залізничних вагонів щодня. На зміні щоденно задіяні майже 850 працівників і курсує близько 150 сміттєвозів.

Тариф на вивезення відходів наразі залишається одним із найнижчих – він сьогодні становить менше одного долара з однієї особи – 36,11 грн. Вартість послуги не коригувалась більше трьох років. Підприємство працювало в межах своїх можливостей для надання якісних послуг. Однак ключовим фактором, який впливає на роботу підприємства та межу його «економічної витривалості», є ціна пального. Адже щоб заправити один сміттєвоз, що відпрацює зміну, з урахуванням нинішнього рівня цін треба не 30 чи 50 гривень, а понад 6 тис грн.

Після критичного зростання цін на пальне майже на 75%, що вплинуло і на зростання вартості інших складових, зокрема на ціну захоронення відходів, підприємство змушене скоригувати ціну послуги. Тариф для однієї особи підвищиться на 10,26 грн: з 36,11 грн до 46,37 грн з ПДВ. Це дозволить підприємству й надалі стабільно вивозити відходи, вчасно виплачувати заробітну плату персоналу та утримати кваліфікованих працівників, яких зараз дуже бракує.

Зауважимо, що всі інші тарифи на послуги в столиці залишаються на колишньому рівні.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]