Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві виконають частину енергоефективних проектів у житлових будинках за програмою «70/30%» у рамках підготовки до опалювального сезону

16 серпня 2022 року, 16:18

Міська влада планує відновити цьогорічне виконання енергоефективних проектів у житлових будинках ОСББ та ЖБК у рамках міського конкурсу співфінансування «70/30%» в межах термінів та наявних фінансових ресурсів. Про це під час чергового засідання координаційної ради КМДА з питань сприяння створення об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) заявив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Науменко.

За його словами, конкурс енергоефективних проектів у житлових будинках на умовах співфінансування «70/30%» є пріоритетним у плані енергозбереження та проведення капремонтів, тому Департамент працює над тим, щоб реанімувати його виконання, призупинене через воєнний стан.

«На жаль, це не ті обсяги, які хотілося б і які були передбачені програмою до війни. Ми не зможемо виконати усі заявлені проекти через брак часу та погодні умови, необхідні для проведення зовнішніх робіт, наприклад, утеплення фасаду чи покрівлі. Крім того, ми обмежені в термінах початку опалювального сезону. Однак максимально можливу кількість робіт запланували виконати. Ми вже звернулись до конкурсантів – правлінь ОСББ та ЖБК, щоб вони відкоригували свої проекти робіт із урахуванням актуальних цін на матеріали та обладнання, а також виробників, з якими сьогодні є можливість співпраці. Відповідно до внесених коректив, у першу чергу, в фокусі ті види робіт, що стосуються функціонування будинкових систем, оскільки наше найголовніше завдання – якісно та надійно підготуватись до опалювального сезону», – пояснив Дмитро Науменко.

Він нагадав, що за останні роки у рамках двох міських програм співфінансування, що були започатковані міською владою Києва, вдалося виконати термомодернізацію понад 1200 енергоефективних проектів на 1000 будинків. При цьому місто спрямувало 1,1 млрд грн, а мешканці будинків 350 млн грн. Економія в окремих будинках перевищувала 70%, залежно від погодних умов.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]