Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КП «Київтеплоенерго» проводить ремонт тепломереж у Шевченківському районі, під час якого замінять близько 1250 м трубопроводів

22 лютого 2019 року, 12:22

У Шевченківському районі триває ремонт тепломереж, під час якого планують замінити близько 1250 метрів трубопроводів, що постачають гарячу воду і централізоване опалення до 5-ти житлових будинків. Про це повідомили у КП «Київтеплоенерго».

За інформацією підприємства, старі трубопроводи, які вже більше 40 років перебували в експлуатації та зовсім зношені, міняють на сучасні, з використанням нових технології. Для мереж, що постачатимуть тепло, прокладають труби із попередньою ізоляцією та аварійно сигналізацією (ПІТ), а для гарячого водопостачання – полімерні трубопроводи (ізопрофлекс).

Нові мережі дадуть змогу в рази знизити тепловтрати та забезпечити стабільне постачання тепла і гарячої води, а система аварійної сигналізації (дистанційного контролю) допомагатиме діагностувати стан трубопроводу, швидко виявити та локалізувати пошкоджену ділянку. Мінімальний термін їхньої експлуатації 40-50 років. Вони стійкі до високих температур (до +140 градусів) та інертні до лужних і кислотних середовищ. Додаткова ізоляція захищає трубу від зовнішньої корозії та хімічно агресивних середовищ, істотно продовжує термін служби трубопроводу.

Масштабні ремонтні роботи розпочали ще минулого року, а завершити перекладку мереж планують до кінця опалювального сезону. Під час робіт споживачі продовжують отримувати гарячу воду і тепло від діючих мереж. Відключення можливі при переключенні на нові мережі, але вони короткочасні.

Заміна розподільчих тепломереж виконується до будинків, що живляться від центрального теплового пункту (на вул. Шовкуненка, 3), а саме:

  • просп. Повітрофлотський, 17, 19, 11/15;
  • вул. Стадіонна,13;
  • вул. Гладківська, 8-А.

Нагадаємо, що протягом 2019 року КП «Київтеплоенерго» планує замінити близько 120 км найбільш зношених трубопроводів, охопивши всі райони міста.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]