Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КП «Київтеплоенерго» завершує капремонт тепломереж у підземних колекторах на Відрадному 

13 квітня 2023 року, 14:10

На вул. Вацлава Гавела КП «Київтеплоенерго» замінило 1,2 км тепломереж централізованого опалення та гарячого водопостачання. Роботи виконували переважно вручну, бо трубопровід пролягає здебільшого у прохідних підземних каналах. Про це повідомляє комунальне підприємство.

Замінили трубопроводи на двох ділянках: у дворах житлових будинків і в тунелях, де прокладені різні інженерні комунікації, зокрема й теплові мережі для всього житлового масиву. Загалом замінюють понад 300 м труб централізованого опалення та 900 м гарячого водопостачання.

Тепломережі, що підлягають заміні, були введені в експлуатацію 30 років тому. Останнім часом тут ставалось більше 10 пошкоджень у рік.

Ці мережі транспортують тепло та гарячу воду для 8 багатоповерхівок, де проживає понад 4 тисячі киян.

Заміна трубопроводів у колекторі – це роботи підвищеної складності. Їх проводять у прохідних каналах із комунікаціями на глибині близько 6 метрів. Доступ техніки туди обмежений, тому роботи доводиться виконувати вручну. Спочатку аварійники доставляють нові труби та необхідні для роботи матеріали та зварюють заготовки для монтажу трубопроводів. Потім демонтують старі труби і одразу монтують зварені заготовки. Таке рішення мінімізує час відсутності послуги з теплопостачання. Далі проводять зварювальні роботи, монтаж, гідро- та теплоізоляції. Працювати у колекторі можуть лише ті спеціалісти, які мають спеціальний допуск до таких робіт.

На ділянках у непрохідних каналах замість старих тепломереж прокладають нові сталеві, попередньо ізольовані труби. Для гарячого водопостачання використовують гнучкі пластикові безстикові труби, термін експлуатації яких сягає 50 років.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]