Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КП  «Плесо»: на семи пляжах столиці необхідно здійснити підсипання піску відповідно до санітарних норм, зокрема через наслідки повені

19 червня 2023 року, 15:31

У 2023 році працівники КП «Плесо» виконають підсипання піску на території пляжів «Центральний», «Веселка», «Передмістна Слобідка», «Тельбін», «Пуща-Водиця», «Троєщина» та «Райдуга». Про це повідомляють у комунальному підприємстві.

Підсипання піску необхідне для відновлення природного шару піщаного покриву, оскільки внаслідок масштабного цьогорічного весняного водопілля у Києві фіксували підтоплення заплави річок та прирічкових територій, що погіршило їх санітарно-гігієнічний стан та призвело до розмивання пляжних зон.

Для виконання необхідних робіт із підсипання пляжних територій 14 червня поточного року КП «Плесо» оголосило про проведення процедури відкритих торгів на закупівлю: Архітектурні, інженерні та геодезичні послуги (Послуги з підсипки піску і планування пляжної території), очікуваною вартістю 6 535 000 грн з ПДВ (ідентифікатор закупівлі UA-2023-06-14-006184-a). 

Йдеться про відновлення піщаного шару на семи пляжах. На підприємстві акцентують увагу на тому, що  внаслідок підтоплень, дії вітрової ерозії на території низки пляжів відбулось руйнування поверхні піщаного покриву, що у свою чергу може призвести до пошкодження кореневої системи дерев та зелених насаджень, а у подальшому – до загибелі рослинності та погіршення екологічного стану в цілому. Аби запобігти цьому, а також для відновлення природного шару піщаного покриву і проводяться роботи із санітарного підсипання піску, і це є доцільним навіть в умовах, коли пляжний сезон не відкривається.

Також варто зазначити, що останній раз послуги з підсипання піску і планування пляжної території на деяких пляжах проводились більше двох років тому, наприклад:

-         на пляжі «Райдуга» у 2020 році;

-         на пляжі «Веселка» у 2020 році;

-         на пляжі «Пуща-Водиця» у 2020 році;

-         на пляжі «Троєщина» у 2021 році;

-         на пляжі «Центральний» у 2021 році.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]