Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда: «Із підприємствами-боржниками місто веде жорсткий діалог і моніторить ситуацію із виплатами зарплат»

24 травня 2019 року, 16:52

Понад 60 підприємств, які зареєстровані у столиці, мають заборгованість із виплати зарплат. Від підприємств-порушників трудового законодавства столиця чекає швидких і ефективних дій, адже ситуація за останній місяць не стала кращою. Про це повідомила заступник голови КМДА Марина Хонда під час засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості.

«Ситуація щодо стану виплат заробітної плати дещо погіршилась. Борг збільшився на 10,3% у порівнянні до попереднього місяця і наразі становить 172,4 мільйона гривень. З усіма підприємствами-боржниками ми ведемо жорсткий діалог і постійно контролюємо ситуацію», – заявила Марина Хонда.

Серед найбільших боржників – державні підприємства (майже 70% від загальної суми заборгованості): компанії, які входять до складу ДК «Укроборонпром», Державного космічного агентства, Мінрегіону, Міністерства інфраструктури та інші.

Більшість підприємств-неплатників зобов’язались погасити заборгованість до 1 серпня 2019 року.

Варто зазначити, що протягом січня – квітня 2019 року проаналізовано ситуацію на 113 підприємствах-боржниках. Керівникам компаній надано 308 рекомендацій щодо усунення виявлених порушень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]