Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда: У Києві перебуває 1454 дитини, що мають статус постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

11 квітня 2023 року, 11:44

У Києві перебуває 1454 дитини, що мають статус постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«На сьогодні в Києві перебуває 1454 дитини, яким надано статус постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Це діти-внутрішньо переміщені особи, які постраждали через війну, що розв’язала на нашій землі росія. Цей статус після 24 лютого отримали вже 59 дітей-ВПО», – зазначила Марина Хонда.

Вона також розповіла, що внаслідок повномасштабної війни зростає і кількість дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування.

«У той же час, у місті зареєстровано 2336 дітей-сиріт, із яких: 1874 дитини перебувають під опікою і 368 – підлягають усиновленню. У перші дні повномасштабного вторгнення ми евакуювали усіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із міських установ Служби у справах дітей та сім’ї КМДА. Після стабілізації ситуації в Києві та області, тобто із серпня-вересня, ці заклади почали приймати нових вихованців. До прикладу: на сьогодні в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей № 1 вже перебуває 61 дитина, а в нашому міському центрі соціальної підтримки дітей та сімей, розташованому у Ворзелі, – 53 дитини. Тобто ми спостерігаємо тенденцію, що кількість дітей-сиріт і дітей, які позбавлені батьківського піклування, збільшується з різних причин унаслідок війни. Зокрема, через проблеми в сім’ї або втрату батьків. Тож місто реагує на цей черговий виклик війни і розширює мережу закладів для дітей», – пояснила заступниця голови КМДА.

Вона нагадала, що цьогоріч із міського бюджету виділено кошти на створення одного Малого групового будинку в Дарницькому районі та нового дитячого будинку сімейного типу в Печерському. Загалом у Києві функціонує 31 дитячий будинок сімейного типу, 19 із них зараз перебувають за кордоном.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]