Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда: У вересні фахівці міської служби телефону довіри опрацювали понад півтори тисячі звернень, а мобільні бригади надали 121 консультацію щодо домашнього насильства

02 жовтня 2023 року, 14:46

Протягом вересня на телефон довіри Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надійшло 1 523 звернення. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

«У вересні фахівці цілодобової міської служби телефону довіри надали 1 523 психологічні консультації. Також звернулися по допомогу 407 жінок та 89 чоловіків, які постраждали від домашнього насильства. Послугами кімнат кризового реагування Центру скористалися 17 жінок, 10 дітей та 1 чоловік. А у притулках за цей час перебувало 11 людей, серед яких – 6 жінок і 5 дітей. Ми вкотре зафіксували збільшення кількості звернень. Це свідчить про те, що люди стали більш обізнаними про свої права та можливості отримання допомоги, та готові звертатися по неї. Місто активно працює над тим, щоб усі люди, які постраждали від насильства, знали, що вони не самотні, і що їм обов’язково нададуть компетентну допомогу», – зазначила Марина Хонда.

Також у Києві працюють мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, які протягом місяця надали 121 консультацію щодо домашнього насильства. Найбільше екстрених та планових виїздів мобільні бригади зробили до Оболонського, Подільського та Шевченківського районів столиці.

«Уже більше року в Києві функціонують мобільні бригади соціально-психологічної допомоги за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення. За цей час роботи фахівці бригад виконали 1 023 виїзди. 80% виїздів – випадки фізичного насильства, проте є фіксації й сексуального та економічного. Фахівці також провели 1 578 консультацій очно, онлайн та телефоном. Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги працюють у форматі швидкого реагування, а саме – 24 години. Надають постраждалим необхідну допомогу та підтримку, допомагають убезпечитися від насильства та розпочати процес відновлення», – наголосила заступниця голови КМДА.

Викликати бригаду соціально-психологічної допомоги можна, зателефонувавши на телефон довіри КМЦ гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

Міська служба телефону довіри працює абсолютно конфіденційно, безоплатно та цілодобово за номерами:

  • 15-00 (зі стаціонарного);
  • 044-272-15-00 (із мобільного).

Також можна отримати очну психологічну підтримку та юридичну допомогу безпосередньо в Центрі гендерної рівності, запобігання та протидії насильству за адресою: вул. Юрія Іллєнка, 20.

Звернутися для консультацій юристів і психологів також можна в соціальних мережах Центру:

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]