Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда відзначила соцпрацівників Києва з нагоди професійного свята (+фото)

03 листопада 2022 року, 16:54

Заступниця голови КМДА Марина Хонда вручила відзнаки соціальним працівникам столиці з нагоди Дня працівника соціальної сфери.

«У соціальній сфері Києва працює більше 4000 людей. І понад 90% із них – це жінки. Коли розпочалося повномасштабне російське вторгнення, більшість соцпрацівників сфери залишилися в місті, бо розуміли, що від них буквально залежить життя людей. У перші тижні війни соцпрацівники продовжували доглядати підопічних, які потребують стороннього догляду, організовувати продуктові набори, допомагати переселенцям, забезпечували життєдіяльність геріатричних пансіонатів. Займалися евакуацією підопічних інтернатних закладів та інших малозахищених категорій, організували психологічну допомогу людям, які переховувалися від обстрілів у метрополітені. Завдяки, зокрема, і роботі соцпрацівників місто вистояло перед натиском ворога. Я вдячна кожному з вас та вітаю з вашим професійним святом», – зазначила Марина Хонда.

Довідково.

День працівника соціальної сфери – професійне свято, відзначається щорічно в першу неділю листопада.

До працівників соціальної сфери належать співробітники соціальних служб, підприємств, організацій, волонтери та інші громадяни, які надають соціальні послуги особам, що перебувають у складній життєвій ситуації та потребують допомоги.

Свято встановлено Указом Президента України «Про День працівника соціальної сфери» від 13 квітня 1999 року N° 374/99.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]