Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда: Зросла кількість молодих мам із дітьми до року, які звертаються на телефон довіри через домашнє насильство

05 березня 2024 року, 15:25

Протягом лютого на телефон довіри Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству збільшилася кількість звернень від мам віком 18-25 років з дітьми до 1 року. Про це повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

«За лютий звернень від молодих мам надійшло на 15% більше, ніж попереднього місяця. Збільшилася й кількість матерів, які отримали допомогу в кімнатах кризового реагування та притулку. Минулого місяця там перебувала 51 людина, з яких більша частина – це діти», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, загалом протягом лютого до Служби «Телефон довіри» надійшло 1 312 звернень.

«Переважно це запити на психологічну підтримку, зокрема проживання панічних атак, фантомних звуків вибухів, страху втрат (як життя та родини, так і фінансової стабільності), кризи в родинних стосунках. Про домашнє насильство психологи обробили 561 звернення, найбільше з них – про економічне та психологічне. Зазначу, що в порівнянні з минулим місяцем на третину збільшилася кількість дзвінків від чоловіків», – написала Марина Хонда.

Фахівці мобільних бригад соціально-психологічної допомоги надали майже 200 консультацій щодо домашнього насильства.

«Нагадаю, викликати бригаду соціально-психологічної допомоги можна за телефоном 15-00. Якщо ви або хтось із ваших близьких постраждали від насильства або розумієте, що існує така загроза, обов’язково звертайтеся до фахівців. Вам нададуть консультацію та допомогу, а в разі потреби, мобільні бригади можуть перевезти постраждалих до безпечного місця», – наголосила заступниця голови КМДА.

Міська служба телефона довіри працює абсолютно конфіденційно, безоплатно та цілодобово за номерами:

  • 15-00 (зі стаціонарного);
  • 044-272-15-00 (із мобільного).

Також можна отримати очну психологічну підтримку та юридичну допомогу в Денному центрі соціально-психологічної допомоги за адресою: вул. Райдужна, 6-А.

Звернутися для консультацій юристів і психологів також можна в соціальних мережах Центру:

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]