Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Медики просять не йти самостійно до центрів здачі крові, а реєструватись в донорський резерв і чекати на повідомлення

28 лютого 2022 року, 15:04

Станом на сьогодні, потреба у крові у центрах крові закрита. В усіх областях України наразі сформовані запаси крові усіх груп та резусів. Київський міський центр крові дякує усім, хто відгукнувся на заклик здати кров та вже став донором.

«Наразі ми спостерігаємо велику кількість донорів у центрах крові по всій Україні. Дякуємо вам за небайдужість та бажання допомогти в цей непростий для країни час. У більшості населених пунктів виходити в місто зараз може бути небезпечно, тому просимо вас записуватися у резерв на донацію через платформу від DonorUA та приходити в центри крові лише після того, як з вами зв’яжуться координатори», – зазначають медики.

Центр звертається до усіх охочих долучитись до допомоги і радять поки зареєструватись у відповідний донорський резерв. З міркувань безпеки фахівці закликають очікувати виклику і поки не йти самостійно до центрів крові та не створювати живі черги в центрах.

Алгоритм дій наступний ­– реєструйтеся на платформі  https://account.donor.ua/register, ставайте до лав резерву донорів та чекайте на оповіщення, щоб прийти до центру і здати кров.

Волонтери платформи працюють в кожній області та відслідковують запаси в режимі реального часу, тож зв’яжуться з вами, як тільки виникне потреба.

Найактуальніші потреби в крові на нашій офіційній сторінці платформи Donor.ua у Фейсбуці: https://www.facebook.com/DonorUA.Ukraine/photos/a.856788907709092/5122571717797435

Окрім платформи donor.ua слідкуйте за офіційними сторінками центрів крові у вашому місті.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]