Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Мера столиці в «Борисполі» не пустили зустріти Ангелу Меркель, яка прибула до Києва (+відео)

22 серпня 2021 року, 12:44

Мера Києва Віталія Кличка не впустили на летовище аеропорту «Бориспіль», де він, за протоколом, мав зустріти канцлерку Німеччини Ангелу Меркель, яка з офіційним візитом прибула до України. Про це Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі та оприлюднив відео з аеропорту.

«Прибув в аеропорт «Бориспіль», де, за протоколом, як мер столиці, мав зустрічати канцлерку Німеччини Ангелу Меркель. Як це було і під час її минулих візитів до Києва. Але цього разу мене не пустили. Силою прориватися, звичайно, не буду. Але таке в моїй практиці мера – вперше. Тому цікаво: в «проєвропейському» Міністерстві закордонних справ України вирішили терміново порушити протокольні заходи? Чи отримали команду і так тремтіли, що влаштували такий цирк?!» – підкреслив Віталій Кличко в дописі до відео.

Він зазначив, що такі дії влади не посилюють позиції України в міжнародних відносинах.

«Замість того, щоб думати, як укріплювати україно-німецькі відносини, на Банковій півночі розробляли план, як не допустити зустрічі Меркель із Кличком. Переконаний, у зовнішній політиці влада має демонструвати консолідацію зусиль, а не дріб’язковість і слабкість. А поки що, на жаль, демонструє слабкість…Тим самим ослаблюючи позиції України!» – додав мер Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]