Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Мешканці житлового будинку на вул. Анатолія Петрицького сплатили за опалення на 40% менше завдяки енергоефективним заходам

21 лютого 2024 року, 11:43

У Києві мешканці житлових будинків, де провели енергоефективні заходи, сплачують за опалення на 20-30% менше. Комплекс робіт, що дозволяє економити, будинкові громади виконують у межах міських програм співфінансування – конкурсу «70/30%» та програми «Капремонти». Про це повідомляють у комунальному підприємстві «Київтеплоенерго».

У січні одним із рекордсменів Києва з енергозаощадження став будинок на вул. Анатолія Петрицького, 17-А. Мешканці цього будинку за опалення в середньому сплатили 17 грн за 1 кв. м. Це на 42% менше, ніж середня вартість опалення 1 кв. м в Києві у будинках з лічильниками за цей період.

Така економія стала можливою завдяки участі в міській програмі енергоефективності «70/30%». У будинку модернізовано систему тепло- та водопостачання, проведено утеплення модулів теплопункту та трубопроводів. Інвестиції в енергоефективність залучені за механізмом співфінансування (70% – кошти міського бюджету, 30% – власні кошти ОСББ «Петрицького 17-А»).

Ще одним лідером з енергоефективності з меншими витратами на опалення став будинок на вул. Урлівська, 11-А – в середньому 20,45 грн за 1 кв. м (економія 31%). Цю житлову будівлю також модернізовано за програмою співфінансування із залученням міських коштів.

На сайті teplo.org.ua можна порівняти ваш будинок із більш енергоефективним. Для цього необхідно в пошуку ввести свою адресу. Порівняння буде проведено автоматично. Цей ресурс також дозволяє перевірити, скільки тепла споживає ваша багатоповерхівка, яка вартість опалення та що впливає на обсяги нарахувань.

Telegram-канал про тепло, енергетику та послуги для клієнтів – https://t.me/kyivteploеnerg.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]