Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ми вивільняємо тротуари столиці від незаконної реклами – Валентин Осипов

23 січня 2020 року, 14:15

У столиці триває процес впорядкування зовнішньої реклами. Роботи з демонтажу незаконних конструкцій проводять дорожники на своїх балансових територіях. Про це інформують у КК «Київавтодор».

«Уже кілька місяців ми активно очищаємо тротуари від незаконної реклами. Найбільше на пішохідних зонах розміщено штендерів, які ще називають «спотикачами». Відповідно до «Правил розміщення рекламних засобів» такі конструкції – нелегальні», – повідомив заступник генерального директора КК «Київавтодор» Валентин Осипов.

Сьогодні провели рейд у Шевченківському районі столиці. Дорожники очистили тротуари від «спотикачів» на частині вулиць Саксаганського, Петлюри і Жилянської.

«Ми очистили від штендерів кілька кварталів поблизу площі Перемоги. Демонтували більше півсотні конструкцій. Деяка реклама була приварена до тротуарів, тому довелось використовувати інструмент для різки металу», – додав Валентин Осипов.

«Спотикачі» заважають пішоходам, проїзду снігоприбиральних спецмашин. А у вітряну погоду недостатньо закріплені конструкції небезпечні. Вони можуть травмувати людей і пошкодити техніку.

Демонтажі відбуваються спільно з інспекторами міського благоустрою.

Дорожники уже очищали тротуари на Повітрофлотському проспекті, вулицях Ярославів Вал, Хрещатику, Богдана Хмельницького. Та частина власників закладів знову виставляють нелегальні конструкції на тротуар.

У «Київавтодорі» закликають усіх підприємців прибрати штендери та інші незаконні рекламні конструкції.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]