Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві 25 січня відбудеться реконструкція бою за завод «Арсенал»

23 січня 2020 року, 13:18

25 січня о 16:00 на Арсенальній площі у Києві вже вчетверте відбуватиметься видовищна масштабна реконструкція бою за завод «Арсенал».

Як повідомляють організатори, захід спрямований на популяризацію національних історичних цінностей.

У заході візьмуть участь реконструктори в автентичному військовому одязі, а «воювати» будуть гарматами, гвинтівками і кулеметами тих часів. Під час бою будуть використовувати холості набої.

Гостів запрошують побачити минуле власними очима.

Вхід вільний.

Місце проведення: пл. Арсенальна, ст. м. «Арсенальна».

Акредитація представників ЗМІ за тел.: 098 847 82 37.

Довідково.

Бій за завод «Арсенал» тривав у січні 1918 року між військами УНР та проросійськими більшовиками та був одним з ключових. Подвиг бійців української армії, зокрема й юних крутянців, які зупинили російську армію Муравйова під Києвом, замовчували довгий час.

Бій за завод «Арсенал» тривав декілька днів й був переможним для України. А 29 січня відбувся також легендарний бій під Крутами. Він тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії під проводом Муравйова та загоном із київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків.

У бою під Крутами оборонці української державності призупинили наступ противника і здійснили організований відступ, руйнуючи за собою колії і мости. Російське радянське військо втратило боєздатність на чотири дні. Ця затримка ворога дала змогу українській делегації укласти Брест-Литовський мирний договір, який врятував молоду українську державність.

Героїчний чин студентського куреня під Крутами став символом патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежну Україну.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]