Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник: «Близько 1,7 млн киян підписали декларації з лікарями»

28 березня 2019 року, 18:11

Близько 1,7 млн киян підписали декларації з лікарями. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час прямого ефіру на телеканалі «Київ».

За його словами, з 1 квітня перестає фінансуватися «червоний список» – це ті, хто не підписав декларацію з лікарем. До 1 січня 2019 року «червоний «список» фінансувався 240 грн у рік на людину, із 1 січня до 1 квітня – 120 грн, а з 1 квітня – взагалі не буде фінансуватися.

«Тобто можемо констатувати, що з 1 квітня у 37,5% киян виникнуть проблеми з отриманням медичних послуг. Невідкладна й екстрена допомоги будуть і надалі надаватися, але, наприклад, отримати медичну довідку (на роботу, в басейн, для отримання водійського посвідчення тощо) ті, у кого не підписана декларація з лікарем, – не зможуть. Вони повинні будуть обрати лікаря та підписати декларацію», – додав перший заступник голови КМДА.

Він зазначив що у виборі лікаря кияни, у тому числі, можуть керуватися оцінками, які вже отримали лікарі від своїх пацієнтів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]