Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник: Київ – лідер вакцинації проти COVID-19

15 квітня 2021 року, 11:52

Столиця – лідер вакцинальної кампанії проти COVID-19. Наразі у Києві щеплено понад 39 тисяч осіб. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник журналістам під час прямого ефіру.

Він нагадав, що в кінці лютого місто отримало від Міністерства охорони здоров’я 42 600 доз вакциною Covishield.

«У вакцинальній кампанії проти коронавірусу ми займаємо лідируючі позиці. Це стосується і провакцинованих осіб і тих, хто записався в лист очікування на вакцинацію. На сьогодні у столиці бажають вакцинуватися 139 278 осіб. Серед вакцинованих більшу частину становлять медики. Наразі їх провакциновано 18720 осіб. Також щеплення роблять людям похилого віку – кому за 60 років. Їх вакцинували більше 13 тисяч. Киян інших категорій, які першочергово потребують щеплення, – майже 1390 осіб. Також вакцинували військовослужбовців в ООС – 2051 особа. Соціальних працівників вакциновано 1123 особи, а працівників підприємств критичної інфраструктури – майже 1500», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, у столиці також розпочато проведення щеплень вакциною CoronaVac.

«У столицю надійшло 17 200 доз цієї вакцини. Першочергово нею щеплять олімпійців та паралімпійців, які представлятимуть Україну на Олімпійських іграх 2021 року, столичних освітян, які працюватимуть на ЗНО-2021 та маломобільних осіб», – пояснив Микола Поворозник.

Він нагадав, що місто підготувало 15 мобільних бригад із імунізації, які працюють у 120 тимчасових пунктах вакцинації від COVID-19 у закладах охорони здоров’я та інтернатах. Крім того, працюють 85 додаткових стаціонарних пунктів щеплення для вакцинування неорганізованих груп населення. Медики, які вакцинують киян, пройшли необхідну підготовку і навчання.

«Місто продовжує проводити переговори про закупівлю вакцини для Києва. Проте на сьогодні виробники першочергово забезпечують вакциною країни, які раніше законтрактували їх поставку на рівні держав. Містам же окремо дуже важко вести переговори. Але ми не здаємося! Віталій Кличко для ведення переговорів використовує усі можливі особисті зв’язки. І на сьогодні місто веде переговори з кількома виробниками вакцини», – підкреслив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]