Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник: Ми запрошуємо киян долучитись до розробки Стратегії розвитку міста Києва-2035

21 травня 2021 року, 14:38

До обговорення довгострокових пріоритетів, цілей та стратегій розвитку столиці запрошуються представники громадськості, бізнесу та експерти. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

 «Перед нами стоїть амбітне завдання – розробити нову Стратегію розвитку міста Києва до 2035 року і врахувати інтереси всіх зацікавлених сторін: громади, бізнесу, науки, держави. Це дозволить перетворити Київ на «розумне» і зелене місто, яке гарантуватиме максимальний комфорт і надаватиме широкі можливості для розвитку, реалізації та добробуту його мешканців. Київ має стати осередком технологічних змін в Україні, гармонійно поєднуючи пріоритети розвитку європейського столичного центру, центральної частини агломерації та зручних локальних міських зон», – зазначив Микола Поворозник.

У червні-липні 2021 року в межах розробки Стратегії розвитку міста Києва до 2035 року відбудуться публічні обговорення та презентація довгострокових пріоритетів, цілей і завдань розвитку міста Києва за участю представників експертного та наукового середовища, влади, інвесторів і бізнесу, громадськості та ЗМІ. Особливу увагу буде приділено сучасним соціально-економічним реаліям та вимогам суспільства.

«Усі пропозиції, зауваження та механізми реалізації конкретних завдань будуть опрацьовані під час розробки оперативних цілей Стратегії-2035», – наголосив  Микола Поворозник.

Він також нагадав про те, що на попередніх етапах розробки проєкту Стратегії-2035 було проведено ретельний аналіз і визначено головні тенденції та проблеми соціально-економічного розвитку міста Києва та його приміської зони, проаналізовано його сильні та слабкі сторони, можливості та загрози, а також визначено стратегічні цілі розвитку столиці та Київської агломерації, враховуючи особливості смарт-спеціалізації – підходу щодо розвитку інноваційних видів економічної діяльності в регіоні.

 «Відкритість і прозорість процесу розробки Стратегії-2035 дозволить кожному небайдужому киянину взяти участь у дискусії з питань формування комфортного й екологічного міського простору, смарт-спеціалізації, ефективного врядування міста, а також розвитку столиці як культурного і туристичного центру. Це сприятиме ухваленню найбільш прозорого, влучного, зваженого та відповідального рішення», — зауважив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]