Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник: «Переконливою більшістю голосів депутати Київради підтримали прийняття Міської цільової програми «Здоров’я киян» на 2020 – 2022 роки»

12 грудня 2019 року, 17:53

Сьогодні Київська міська рада прийняла Міську цільову програму «Здоров’я киян» на 2020-2022 роки. За відповідний проєкт рішення проголосувало 75 депутатів. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він нагадав, що програма «Здоров’я киян» на 2017-2019, яка завершує свою дію, була безпрецедентною, у порівнянні зі всіма попередніми.

«Ми змогли максимально розширити її функції та запровадили низку інноваційних для України нововведень», – розповів Микола Поворозник.

Наприклад, у межах реалізації заходів Програми здійснювалося забезпечення раннього виявлення у киян артеріальної гіпертензії, цукрового діабету, колоректального раку. Вперше було виділено значні кошти на лікування хворих із орфанними захворюваннями, забезпечено витратними матеріалами та лікарськими засобами хворих, що отримували лікування методом гемо- та перитонеального діалізу, а пацієнтів, які перенесли трансплантацію органів, – імуносупресивними препаратами.

Крім того, кияни були забезпечені витратними матеріалами для проведення на сучасному рівні кардіохірургічного та нейрохірургічного лікування, ендопротезуванням суглобів (в тому числі ургентним), сухопротезуванням (кохлеарними імплантати). Також усіх киян, хворих на цукровий діабет було стовідсотково забезпечено інсуліном.

Нова Програма «Здоров’я киян» на 2020-2022 роки, за словами першого заступника голови КМДА, не лише забезпечить безперервне продовження заходів попередньої, а й працюватиме у розширеному форматі, який вимагають зміни в медичної галузі країни.

Так, зважаючи на перетворення медзкладів на КНП та початок їхнього фінансування з державного бюджету, Програмою «Здоров’я киян» на 2020-2022 роки передбачені видатки на реконструкції та капітальні ремонти закладів охорони здоров’я, оновлення їх матеріальної бази, оновлення парку автомобілів екстреної медичної допомоги, забезпечення безкоштовними лікарськими засобами пільгових верств населення тощо.

«Таким чином, Програма «Здоров’я киян» на 2020-2022 роки є зваженим, системним інструментом для вирішення багатьох питань медичної галузі столиці. Виконання її заходів дозволить забезпечити киян якісною медичною допомогою в тому числі і за рахунок модернізації закладів охорони здоров’я», – наголосив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]