Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник взяв участь у допиті у справі щодо облаштування скверу замість багатоповерхівок біля станції «Сирець»

28 січня 2022 року, 11:50

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник взяв участь у допиті у справі щодо облаштування скверу замість багатоповерхівок біля станції метро «Сирець». Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Виконую свої процесуальні обов’язки в повній мірі. Щойно завершився допит. Продовжую відстоювати позицію міста та містян. Спільно збережемо сквер на Сирці!» – написав Микола Поворозник.

Нагадаємо, 25 січня 2022 року Миколі Поворознику вручили підозру у справі щодо облаштування скверу замість забудови багатоповерхівками території біля станції метро «Сирець», яку він прокоментував як черговий крок у політичному тиску на столичну владу.

Земельна ділянка, про яку йдеться, ще у 2009 році була передана апарату РНБО України в постійне користування для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків із підземними паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури на вул. Щусєва.

У 2019 році після обстеження ділянки було встановлено, що вона не використовується за призначенням, тому міська влада припинила право постійного користування ділянкою апарату РНБО. Більше того, мешканці Шевченківського району неодноразово наголошували, що хочуть бачити на місці тоді занедбаної території сквер. Важливо, що початково (до отримання РНБО) земельна ділянка була визначена як територія зелених насаджень. Та за багато років на ділянці утворився стихійний смітник, територія була у вкрай незадовільному стані.

Міська влада привела територію до ладу, було вивезено сміття та здійснено благоустрій. Згодом місто облаштувало там сквер.

Однак апарат РНБО не полишає спроб повернути собі земельну ділянку в судовому порядку. Правоохоронці тиснуть на міську владу обшуками та допитами. А 25 січня вручили підозру першому заступнику голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]