Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Минулого тижня столичним метро скористалися майже 4,5 мільйона пасажирів, із яких більше 1,1 мільйона – пільговики

27 лютого 2024 року, 15:00

Минулого тижня столичним метро скористалися майже 4,5 мільйона пасажирів, із яких більше 1,1 мільйона – пільговики. Про це інформує КП «Київський метрополітен».

Також минулого тижня фахівці профільної служби замінили 28 шпал, 14 брусів та 8 напівшпалків у межах станційних колій і 25 м рейки. Крім того, триває плановий почерговий капітальний ремонт ескалаторів на станції «Палац спорту».

Разом із тим, через недотримання пасажирами правил користування траплялись зупинки ескалаторів. Зокрема, з різних причин відбулося 97 зупинок ескалаторів: 12 разів пасажири зупиняли ескалатор ручкою «стоп» без необхідності, 1 раз – у зв’язку з падінням пасажира, 51 раз – для уникнення травмування, 33 зупинки – через потрапляння особистих речей пасажирів. Підприємство закликає бути обачними та дотримуватися правил поведінки.

Інтервал руху поїздів у будні дні, в години пік становить 02:30-03:00 хвилини, у міжпікові – 05:00-05:30 хвилин. У вихідні дні інтервал між поїздами вдень – 6-7 хвилин. Звертаємо увагу, що рух поїздів «синьою» лінією здійснюється між станціями «Героїв Дніпра» – «Либідська», а між станціями «Теремки» – «Деміївська» працює «човниковий» рух поїздів з інтервалом 13 та 17 хвилин, залежно від напрямку руху. Детально про режим роботи за посиланням: http://metro.kyiv.ua/node/7290.

Нагадаємо, що всі підземні станції київського метрополітену цілодобово працюють у режимі укриття. Крім того, для скорочення часу слідування до укриття, під час повітряної тривоги на вхід відчинені всі вестибюлі підземних станцій. Також для більшого комфорту у працівників станції можна отримати розкладні стільці, модульні лави та ковдри. Підприємство просить дбайливо ставитися до речей та повертати їх працівникам станції після відбою тривоги.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]