Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада доручила розробку проекту будівництва нової свердловини у селищі Рибне

25 березня 2016 року, 18:04

На сьогодні водопостачання мешканців с. Рибне з існуючої свердловини припинене (за винятком забезпечення водою котельні с. Рибне). На період відсутності водопостачання мешканці с. Рибне будуть забезпечені привезеною питною водою. Головне управління Держсанепідслужби у м. Києві здійснює постійний нагляд за санітарно-епідеміологічним станом території та реєстрацію випадків інфекційних захворювань та вжиття відповідних заходів реагування.

Нагадаємо, серед мешканців с. Рибне Дніпровського району м. Києва зареєстровано 5 випадків вірусного гепатиту А, з них 4 підтвердженні лабораторно, що свідчить про наявність групового спалаху, механізмом передачі якого є контактно-побутовий та водний фактори.

Локальний водопровід є безгосподарним і багаторічна неналежна експлуатація призвела до того, що його робота на сьогодні неможлива. Ситуація погіршена через те, що водоносний горизонт є недостатньо захищеним внаслідок відведення стічних вод у вигрібні ями, стоки потрапляють до ґрунтів, забруднюючи їх.

15 березня у водопровідній мережі с. Рибне виявлені відхилення у пробах води, відібраних будинку № 11 та № 10 на вулиці Берегова. Під час санітарно-епідеміологічного обстеження 18 березня 2016 року відібрано питну воду з автоцистерн будинку № 10 на вул. Береговій для проведення лабораторних досліджень.

Зважаючи на висновки лабораторних досліджень, вода, яка надходить з існуючої свердловини, не може використовуватись мешканцями селища в якості питної води та для технічних потреб.

Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації доручено провести ліквідаційний тампонаж існуючої артезіанської свердловини. Крім того, у селищі буде проведено інвентаризацію вигрібних ям в охоронній зоні артезіанської свердловини та водопровідних мереж з подальшим вирішення питання водовідведення.

Наразі ДП «Українська геологічна компанія» здійснює необхідні розрахунки на проведення проектування та буріння нової артезіанської свердловини з юрського водоносного горизонту для забезпечення водопостачання с. Рибне Дніпровського району м. Києва. Також у рамках цих робіт планується передбачити водовідведення та каналізування с. Рибного.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]