Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада контролює виконання проектів-переможців минулорічного Громадського бюджету

03 жовтня 2017 року, 18:33

Проекти-переможці Громадського бюджету-2016, реалізація яких ускладнена, мають бути або реалізовані, або скасовані. Про це під час звітної зустрічі з виконавцями проектів повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він переконаний – суттєві зміни, яких іноді хочуть автори проектів, не можуть застосовуватися, адже це вже інше завдання.

«Я бачу, що більшість поданих до опрацювання ідей, спрямованих на покращення благоустрою міста, його культурного та економічного життя, реалізовуються. Так, є певна кількість проектів, реалізація яких ускладнена. І серед них, на жаль, є ті, які вже можна назвати складними для виконання – як через судові суперечки, так і через особисті чи суб’єктивні причини. Для того, щоб розуміти, на якій стадії знаходиться кожен проект, ми регулярно зустрічаємося, я намагаюся особисто контролювати це. Адже для мене Громадський бюджет – один із найуспішніших для міста проектів, бо ми можемо не лише практично втілити у життя те, що хочуть люди, але й налагодити тісну взаємодію з ними. Це і про матеріалізацію, і про залучення. У сучасному розумному місті, яким ми прагнемо зробити Київ, це життєво важливо», – підсумував Геннадій Пліс.

Нагадаємо, минулого року переможцями Громадського бюджету стали 62 проекти від 56 авторів, на які міський бюджет виділив 50 млн грн. Найменший за сумою проект – 75 тисяч грн, найбільший – 1 000 млн грн. Громадський бюджет передбачив 14 відповідальних головних розпорядників бюджетних коштів.

 

Довідково.

Громадський бюджет (Бюджет участі) є формою прямої демократії – усі охочі можуть запропонувати цікаві та корисні для загалу проекти, об’єднувати навколо них прихильників. Мешканці районів (без сторонньої участі) обирають найдостойніші, на їхню думку, проекти до фінансування. Відбір виконавців проектів здійснюється за тендером (через Prozorro). Сайт для голосування розроблявся за підтримки USAID.

Серед переможців найбільше проектів, пов’язаних з освітою, спортом, комунальним господарством та навколишнім середовищем. Історія долучення громадськості до розвитку механізму Громадського бюджету в Києві – за посиланням.

Нагадаємо, що проголосувати за проекти Громадського бюджету можна на сайті. Також можна долучитись до групи авторів «Громадський бюджет Києва: спільно» у мережі Facebook.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]